Vacature NHL Stenden Hogeschool: Associate Lector Talma Lectoraat
Vacature NHL Stenden Hogeschool: Associate Lector Talma Lectoraat

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs, het onderzoek en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt zo spoedig mogelijk een

Associate Lector Talma Lectoraat

0,6 fte

Doel van het lectoraat

Het Talmalectoraat geeft advies, ontwikkelt, implementeert en onderzoekt innovatieve praktijkconcepten op het gebied van ouderenzorg, mantelzorgers en professionele hulpverleners. Het Talmalectoraat richt zich op meerdere thema’s en kent diverse onderzoekslijnen. Binnen het lectoraat wordt door praktijkgericht onderzoek nieuwe kennis ontwikkeld op deze terreinen en wordt vooral alle bestaande kennis toepasbaar gemaakt voor de praktijk.

Van de associate lector wordt gevraagd bij te dragen aan de thema’s binnen het lectoraat om de brede expertise die reeds aanwezig is te verbinden. De projecten van het lectoraat vinden plaats in het werkveld en worden onder verantwoordelijkheid van de (associate)lector uitgevoerd door kenniskringleden in samenwerking met studenten. Studenten krijgen binnen het lectoraat de mogelijkheid om kennis te maken met het uitvoeren van innovatieve projecten en onderzoek. Daarnaast wordt verwacht dat de associate lector de verbinding met onze eigen opleidingen en het werkveld weet uit te bouwen tot een duurzame samenwerking.

Het lectoraat draagt bij aan het hogeschool speerpunt Vital Regions en is gesitueerd bij de onderzoeksgroep Zorg & Welzijn binnen de academies Gezondheidszorg en Social Studies.

Waar ga je aan de slag

Het Talma Lectoraat Wonen, Welzijn en Zorg op hoge leeftijd is een van acht de lectoraten binnen de Onderzoeksgroep Zorg en Welzijn. Het lectoraat bestaat uit de lector (die tevens verbonden is aan de RUG/UMCG) en een kenniskring, die zich richten op:

Innovatie en onderzoek op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor kwetsbare ouderen, hun mantelzorgers en de rol van professionele hulpverleners hierbij.

Omdat de lector slechts een deel van haar tijd aan dit lectoraat kan besteden zijn we op zoek naar een associate lector die samen met haar dit lectoraat invulling kan geven.

Wat ga je doen?

Als associate lector ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor een onderzoekslijn, het inhoudelijk richting geven aan ontwikkelingen binnen het onderzoeksdomein. Kennisontwikkeling en valorisatie gebeurt in samenwerking met beroepspraktijk, studenten, docent-onderzoekers in de kenniskring en collega-lectoren in lijn met het onderzoeks- en onderwijsconcept van de hogeschool. Het onderzoek dient te resulteren in onderwijskundige kennis en innovaties met een meerwaarde voor de regio, en een bijdrage te leveren aan de professionalisering van onze docenten en studenten. Hiervoor is het noodzakelijk om middels subsidie aanvragen externe gelden te genereren.

Profielschets:

  • wetenschappelijke basis, gericht op toegepast wetenschappelijk onderzoek
  • relevante academische achtergrond in het domein van de ouderenzorg
  • gepromoveerd
  • een uitstekende wetenschappelijke reputatie, wat zich onder meer uit in publicaties: keynote lezingen en commissielidmaatschappen
  • in staat om strategisch en praktische vraagstukken op het gebied van de ouderenzorg te vertalen naar onderzoeksagenda en vice versa
  • ervaring met fondsenwerving en subsidie-aanvragen
  • ervaring en/of aantoonbare affiniteit met onderwijsvernieuwing
  • uitstekend in staat om een kenniskring bestaande uit studenten, professionals en docenten te begeleiden
  • verbinder en weet bruggen te slaan
  • ambassadeur van het lectoraat en de organisatie.

Wij bieden je:

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 6.631,23 (schaal 14 CAO-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Procedure:

De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Je kunt reageren tot 1 oktober.

Reageren:

Ben jij de enthousiaste en inspirerende associate lector  die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via vacatures@nhlstenden.com t.a.v. Reinskje Suierveld en Alie Schokker, Directeuren Eenheid Zorg en Welzijn. Vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2299 AG.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over het lectoraat kun je bellen met Reinskje Suierveld, tel. 06-28305297 of Evelyn Finnema, lector 06-47145843