FAITH Academy voor Professionals
FAITH Academy voor Professionals

Werk jij in het ziekenhuis, de thuiszorg, ouderenzorg, psychiatrie of (verstandelijk) gehandicaptenzorg? Dan heb je regelmatig te maken met frailty (kwetsbaarheid). Binnen FAITH Academy delen professionals uit diverse sectoren hun kennis met elkaar. Dat doen we in leernetwerken en innovatiewerkplaatsen. Maar je bent ook van harte welkom op onze jaarlijkse Summer School, waar we van én met elkaar leren.

 

Lancering e-learning

Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk

Om diëtisten te ondersteunen bij een systematische werkwijze rondom de behandeling van (risico op) ondervoeding hebben Nutricia Nederland B.V. en de Hanzehogeschool Groningen een e-learning ontwikkeld: “Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk”.

De e-learning is samengesteld aan de hand van de multidisciplinaire Richtlijn Ondervoeding van het Kenniscentrum Ondervoeding en op basis van de meest recente literatuur. In deze e-learning komen verschillende onderwerpen van de Richtlijn Ondervoeding aan bod, waaronder: screening, diagnosestelling en de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen. Hierbij maakt de deelnemer kennis met de GLIM-criteria en hoe deze toegepast kunnen worden in de praktijk. Na afloop van de e-learning kan de deelnemer beoordelen hoe en wanneer multidisciplinaire samenwerking rondom ondervoede patiënten met complexe voedingsproblematiek in de praktijk is vorm te geven. De e-learning begint met een aantal achtergrondvragen, waarna iedere module wordt afgesloten met aantal oefenvragen.

Na het afronden van de e-learning volgt een toets, waarna een certificaat wordt uitgegeven. De e-learning is door ADAP geaccrediteerd met 3 punten. Aanmelden voor de e-learning kan door aan te melden bij https://www.nutricia.nl/login

FAITH Academy

Publieke lezingen | Summer School | Symposium | Statistische Helpdesk

FAITH Academy heeft verschillende activiteiten voor professionals, onderzoekers, docenten en/of studenten.

 

 ➣ Regelmatig biedt FAITH Academy gratis toegankelijke publieke lezingen aan met als centraal thema “Frailty / Kwetsbaarheid”.
 ➣ We organiseren de internationale FAITH Frailty Summer School waar professionals, onderzoekers, docenten en studenten met elkaar kennis delen en opdoen over kwetsbaarheid/frailty, methoden van onderzoek en waar gewerkt kan worden aan het vergroten van hun professionele en internationale netwerk.
 ➣ Tijdens het FAITH Frailty Symposium presenteren we een programma met inspirerende sprekers en workshops.
 ➣ Twee keer per maand biedt de FAITH Statistische Helpdesk (docent-) onderzoekers van netwerkpartners hulp bij de uitvoering van statistische gegevensanalyse. Hier kun je een persoonlijke afspraak aanvragen voor consultatie van een expert.

Meer informatie over deze activiteiten is hier te vinden.