Meet Up: Meedoen en meedenken, de kracht van co-creatie
Meet Up: Meedoen en meedenken, de kracht van co-creatie

Meet Up FAITH research: Meedoen en meedenken, de kracht van co-creatie

Tijdens deze Meet Up op woensdag 6 maart geven we op interactieve wijze aandacht aan het betrekken van mensen bij onderzoek, onderwijs en hun zorg-begeleidingstraject. Hoe geven we hen een stem? Hoe sluit je aan bij de wensen en behoeften en waarmee bereik je het beste resultaat in samenwerking met elkaar? Welke rol spelen ervaringskennis, co-design, co-creatie en participatie hierin? En wat kan de dagelijkse praktijk bieden aan onderzoek en onderwijs en vice versa?

Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? We zien je graag op 6 maart!

Programma

14.30 - 15.00u: inloop
15.00 - 15.05u: Welkom door Ineke de Jong
15.05 - 15.30u: Aly Waninge
Ontwikkeling LEEV! Interventie in co-creatie en doorwerking in onderwijs - presentatie en in gesprek met Melissa Feijen en Rianne Steenbergen
15.35 - 16.00u: In gesprek, deskundigen aan het woord
Geke Dijkstra in gesprek met Anjo Geluk
16.00 - 16.45u: Breakout sessies
Tips en trucs, vraag en aanbod uit de praktijk
16.45 - 16.55u: Wat ga jij morgen doen?
16.55 - 17.00u: Afsluiting

Aly Waninge

Het belang van samenwerking tussen cliënten, mantelzorgers en zorgverleners wordt steeds duidelijker, zowel nu als in de toekomst. Dit geldt ook voor onderzoek en onderwijs en het vraatgt een nieuwe benadering van zorgverleners en onderzoekers binnen het netwerk van de cliënt. Aly Waninge, lector Participatie en Gezondheid bij mensen met een verstandelijke en visuele beperking (Hanzehogeschool) & Koninklijke Visio), zoomt vandaag in op onderzoek en onderwijs, ervaringskennis en betrokkenheid, dit doet zij aan de hand van voorbeelden uit lopende onderzoeken.

In gesprek

Wanneer het om de doelgroep gaat, waarmee bereik je dan het beste resultaat? Sluit je als zorgprofessional aan bij wat volgens de cliënt nodig is in plaats van wat je zelf voor de cliënt nodig acht? Waar liggen kansen voor groei of verandering? Hoe zorgen cliënt en zorgprofessional gezamenlijk voor een effectieve samenwerking? Geke Dijkstra (associate lector bij het Talmalectoraat NHL Stenden) gaat erover in gesprek met Anjo Geluk (voorzitter Denktank 60+ Noord).

 

Locatie: Van der Valk Hotel Drachten (Lavendelheide 4, 9202 PD, Drachten)

Reserveer hier een plek