Meet Up | Innovatie door co-creatie
Meet Up | Innovatie door co-creatie

Tijdens deze Meet Up besteden we vooral aandacht aan de methodologie van het doen van onderzoek met kwetsbare doelgroepen: hoe laat je je (onderzoeks)activiteiten goed aansluiten, zodat er echt co-creatie kan ontstaan? Dit hangt sterk van de situatie af. Bijvoorbeeld wanneer je samenwerkt met mensen met psychische klachten, inwoners met mindere gezondheidsvaardigheden of patiënten in een langdurig revalidatietraject. Tijdens de Meet Up geven enkele onderzoekers een workshop. Hierin komt onder andere aan bod hoe je de participatie van je doelgroep naar een hoger plan kunt trekken. We zien je graag op donderdag 17 oktober!

Reserveer hier een plek

Innovatie door co-creatie:
Gelijkwaardig samenwerken in onderzoek en praktijk


Programma

9.00 - 9.30u Inloop
9.30 - 9.40u Welkom
9.40 - 10.15u De kunst van co-design; innoveren doe je samen (door Bard Wartena)
10.15 - 11.00u Workshop ronde 1: Heleen Reinders-Messelink & Lars Veldmeijer
11.15 - 12.00u Workshop ronde 2: Daniël Pit & Bard Wartena
12.00 - 12.30u Terugkoppeling
12.30u Afsluiting met lunch to-go

Bard Wartena

Bard Wartena is senior docent-onderzoeker aan NHL Stenden Hogeschool. Bard is projectleider van het project 'Innoveren doe je samen', in samenwerking met Visio, en is een expert op het gebied van innovatie aan de hand van co-design. "Het betrekken van kwetsbare groepen in het ontwerpproces zorgt ervoor dat innovaties echt inclusief en effectief zijn", aldus Bard.

Meer informatie over de workshop van Bard volgt.

 

 

Lars Veldmeijer

Lars Veldmeijer is promovendus bij UMC Utrecht en docent-onderzoeker bij NHL Stenden waar hij ontwerpgerichte verklaringsmodellen in de GGZ onderzoekt, dit doet hij in co-creatie met professionals en mensen met een doorleefde ervaring. 

Lars geeft de workshop: Een strategie van geïnformeerde co-creatie: hoe het uitdiepen van activiteitensystemen kan leiden tot betekenisvolle patiëntparticipatie.
Meer informatie over de inhoud van deze workshop volgt.

 

Heleen Reinders-Messelink

Heleen Reinders-Messelink is beleidsmedewerker wetenschappelijk onderzoek bij Revalidatie Friesland en als senior onderzoeker betrokken geweest bij Leersaam Noord.

Tijdens de Meet Up geeft Heleen de workshop: Participatiematrix als reflectie-instrument bij het betrekken van de doelgroep.
Meer informatie over de inhoud van de workshop volgt. 



Daniel Pit

Als projectleider van het Digitale Gezondheidsvaardigheden lab (DG-lab) houdt Daniël Pit zich, in samenwerking met studenten en (vrijwilligers)organisaties, bezig met het bevorderen van digitale gezondheidsvaardigheden. Onderzoek en innovatie gaan in hand in hand. Het uitgangspunt is de stem van de burger altijd centraal stellen als onderdeel van het versterken van de sociale basis.

Meer informatie over de workshop van Daniël volgt.

 

 

Details

Datum: donderdag 17 oktober 2024
Tijd: 09.00u inloop, 12.30 afsluiting met lunch to-go
Locatie: De Lawei, Laweiplein 1, 9203 KL Drachten

Reserveer hier een plek