Ondersteuning gebruik technologie door mensen met dementie
Ondersteuning gebruik technologie door mensen met dementie

Thuis vanwege coronavirus?
Wij bieden ondersteuning bij het gebruik van technologie voor leuke en sociale activiteiten.

Het FindMyApps project is opgezet omdat mensen met dementie vaak moeite hebben met sociaal actief blijven. Nu wordt dat alleen maar moeilijker: alle ontmoetingscentra, clubs en dagelijkse sociale activiteiten zijn afgezegd.

Vanuit onze onderzoeken weten wij dat mensen met dementie en hun mantelzorgers met de juiste ondersteuning, smartphones en tablets kunnen (leren) gebruiken.

Op de website FindMyApps vindt u filmpjes die u en uw naaste kunnen helpen. Wij voegen nieuwe tips en advies regelmatig toe.

Als u een mantelzorger bent en u wilt iemand met dementie ondersteunen om iets nieuws te leren gebruiken hoe kunt u dat het best doen? U kunt meer informatie vinden op deze website: https://www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl/

Voor meer informatie over technische vragen of problemen raden wij ook de website WikiHow aan. Op deze website staan heel veel nuttige artikelen. Stap voor stap worden allerlei verschillende functies van computers, programma’s enz. uitgelegd. Typ een woord of een vraag in het zoekbalkje boven op het beginscherm van WikiHow. Dan vindt u een lijst van relevante artikelen.