FAITH Team
FAITH Team

Ineke van der Hoek

Hanzehogeschool Groningen

Als managementondersteuner binnen het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing verzorgt Ineke van der Hoek de dagelijkse ondersteuning van lectoren en onderzoekers. Als het gaat om het organiseren van evenementen, dan stroopt ze graag haar mouwen op om alles op rolletjes te laten lopen. 

“Van oorsprong ben ik leerkracht basisonderwijs. Ik heb nog altijd affiniteit met de dynamiek van het onderwijs, maar dan nu binnen het hoger onderwijs. Ik merk dat zaken als organiseren en plannen in mijn huidige rol net zo essentieel zijn als toen ik voor de klas stond. Iedereen is gebaat bij structuur en overzicht.”

“Ik vind het erg leuk om mee te helpen in het organiseren van congressen, symposia en andere evenementen. Van de FAITH Summerschool tot de publieke lezingen van lectoren die betrokken zijn bij FAITH. Waar ik voorheen bij de deur stond om bezoekers te verwelkomen in de zaal, ben ik nu als organisator degene die mensen toelaat tot de digitale bijeenkomst. Een andere rol, maar minstens zo belangrijk.”

“Mijn grootste uitdaging tijdens ieder evenement is om achter de schermen de kreukels glad te strijken, zodat alles soepel verloopt. In de aanloop naar het evenement toe probeer ik lectoren en onderzoekers zoveel mogelijk de praktische zaken uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen richten op de inhoud. Ondanks dat het bijwonen van digitale evenementen steeds normaler wordt, kijk ik erg uit naar de eerste fysieke bijeenkomst. Een gesprek voeren onder het genot van een kop koffie is niet te vergelijken met een chatgesprek.”

“Ook zelf leg ik mijn oor graag te luister tijdens een evenement, vergadering of bijeenkomst. Het thema kwetsbaarheid intrigeert me. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met kwetsbaarheid. Je ziet het in je dagelijks leven binnen je familie, in je omgeving, bij de buren of bij vrienden. Ik vind het interessant om via mijn rol binnen FAITH zo dicht op de ontwikkelingen te staan.”