FAITH Partners
FAITH Partners

ZuidOostZorg

ZuidOostZorg is een zorg- en kennisorganisatie met dertien locaties in het zuidoosten van Fryslân en ééntje in Dokkum. Naast de zorg voor haar cliënten doen ze er alles aan om te leren, te ontwikkelen en de kennis te vergroten. ZuidOostZorg stimuleert en faciliteert praktijk gestuurd onderzoek. Dit varieert van een onderzoekende houding, het toepassen van uitkomsten vanuit, participeren in en het doen van (promotie-) onderzoek. Dit doen ze omdat ze graag zeker willen weten dat wat ze doen ook daadwerkelijk effect heeft. ‘Evidence based’, dus bewezen effectief.

ZuidOostZorg heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool een bijzonder lector 'Kortdurende Zorg en Interprofessionele Samenwerking bij Kwetsbare Ouderen' aangesteld, dr. Hans Drenth. De leeropdracht, het praktijkgericht onderzoek, van de lector richt zich op kortdurende zorg en samenwerking. Dit zijn twee belangrijke onderwerpen in de dagelijkse praktijk van ZuidOostZorg.

Meer informatie over de verschillende onderzoekslijnen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Hans Drenth, Coördinator Onderzoek en Wetenschap: h.drenth@zuidoostzorg.nl